Fulles de Baladre

Blog d'activitats i curiositats del CEIP Baladre.

divendres, d’octubre 06, 2006

ON EREN LES DONES EL 9 D' 0CTUBRE DE 1238?La celebració del 9 d'octubre a la nostra escola ha tingut enguany un enfocament diferent i innovador, encaminat a aconseguir l'objectiu que ens hem marcat: treballar des de la coeducació per arribar a la igualtat d'oportunitats.
Durant tota aquesta setmana ens hem fet la mateixa pregunta des d'Infantil fins a 6è:
ON EREN LES DONES EL 9 D'OCTUBRE DE 1238?.
A partir de les reflexions de l'alumnat hem preparat activitats per donar-nos respostes a eixa pregunta. Hem conegut la vida quotidiana de les dones de l'Edat Mitjana i, a més a més, hem conegut la producció literária d'algunes d'elles, tant musulmanes com cristianes.

Aquesta nova perspectiva no abandona la que iniciarem el curs passat, quan enfocàrem la festa del 9 d'octubre com el dia de la integració de les dues cultures: la musulmana i la cristiana. Així doncs, continuant amb aquesta línia em fet, des de l'àrea de matemàtiques, un treball de mosàics andalusís.

Enllaçant aquestes dues vessants les classes de 3r i 4t han realitzat dos tallers: un de cuina (amb l'objectiu d'eliminar prejudicis de gènere) i un altre de grafia àrab (basat en les "Katibat" musulmanes, que eren unes dones que en aquel temps es dedicaven a escriure documents).

1Comentaris:

  • At 15.10.06, Blogger LA PINAETA ha dit...;

    Desde luego que las mujeres de hoy día valéis mucho más y eso se nota en vuestro blog cada día más completo y educativo.¡Enhorabuena!xnixywe

     

Publica un comentari a l'entrada

Enllaços a aquesta entrada

Crear un enllaç

<< Home