Fulles de Baladre

Blog d'activitats i curiositats del CEIP Baladre.

dilluns, de maig 29, 2006

A PARTIR DE UN POEMA

A partir de un poema de Dulce Chacón, hemos jugado a manipular poemas y estos son algunos de los resultados:

LA ESPERANZA DE UN LIBRO

Siempre hay esperanza para un libro .

Siempre es momento de dejarse llevar por una esperanza que nos arrastre hacia el libro .

Siempre es posible encontrar la valentia necesaria para alzar el deseo y dirigirse hacia lo profundo .

Y es allí ,y solo allí, en la profundidad donde podemos desplegar nuestras manos en toda su grandeza .

Solo allí, en lo más hondo de nosotros mismos, en lo más profundo de nuestras emociones, podremos separar dedos y volar.

David Bonilla Paniagua 5º


LA COLA DE UN COMETA


Siempre hay tiempo para un poema.

Siempre es momento de dejarse llevar por una cometa que nos arrastre hacia el cielo.

Siempre es posible encontrar la pasión necesaria para alzar el sueño y dirigirse hacia lo pequeño.

Y es allí, y solo allí, en lo ínfimo, donde podemos desplegar nuestras manos en toda su pasión.

Solo allí, en lo más bajo de nosotros mismos, en lo más profundo de nuestras manos podremos separar los sentimientos y volar.

Jonathan Tebar Pocovi

.

dijous, de maig 18, 2006

JOCS COOPERATIUS


Els col·legis Pinaeta i Baladre estem compartint unes jornades de JOCS COOPERATIUS. Amb l'objectiu d'afavorir un bon clima de convivència entre l'alumnat dels dos centres i seguint les recomanacions del Programa de Compensatòria Municipal.
Els alumnes de 3er i 4t nivell de les dues escoles passaren la vesprada fent diferents jocs per grups al pati del nostre centre.
La propera setmana els alumnes de Baladre acudiran a Pinaeta per poder gaudir d'una vesprada similar.
Va ser una vesprada molt positiva i divertida.

BALADRE AL TEATREBALADRE AL TEATRE

Sempre que tenim l'oportunitat anem al teatre.
El dia 12 de maig assistirem a la representació de l'obra "Embolic a la granja" que es possava a escena dins la programació "ANEM AL TEATRE 2006", ací teniu la seua pàgina on trobareu alguns jocs divertits i la seua programació,
http://www.anemalteatre.com/ Aquesta és una campanya dirigida a l'alumnat d'Infantil, Primària, Secundaria i Batxillerat.
L'obra ens va agradar molt pel seu missatge a favor de la integració i l'acceptació del "diferent" i per la posada en escena, senzilla però amb uns titelles extraordinaris. El treball dels dos actors va ser molt bó i els nostres xiquets i xiquetes van gaudir de valent.

dimecres, de maig 10, 2006

ENS APROPEM ALS MUSEUS


Recentment hem realitzat una de les activitats que més ens agrada fer amb el nostre alumnat: apropar-nos als museus.
Aquest curs hem programat una visita a l'exposició permanet de l'IVAM.
Els alumnes portaven uns quaderns d'activitas que els ajudaven a recòrrer les diferents sales de l'exposició, alhora que realitzaben les activitats de manera autònoma.
Si voleu gaudir de l'art us recomanem la visita guiada a les escultures del Campus de la Universitat Politècnica de Valencia, http://fondoarte.webs.upv.es/ Considerem molt interesant la activitat i el taller de fang que fan amb l'alumnat després de la visita.Si fas un clic ací http://www.cult.gva.es/mbav/didactica/entradadidactica.htm trobaràs informació al voltant dels tallers didàctics del Museu "San Pio V" altra forma de gaudir de l'art.

LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIESAquest curs el nostre centre porta endavant per a tots el seus alumnes (des d'Infantil fins a 6è de Primària) el Projecte de treball de "La volta al món en 80 dies".
Els/les alumnes no només estan llegint la famosa novel·la de Jules Verne sinó que també aprenen coses al voltant de tots els països pels quals va passar l'expedició de Phileas Fogg i també del propi autor de l'obra.
Aquest tema es converteix en eix generador de totes les nostres activitats escolars i extraescolars.
Ara mateix estem preparant la celebració de la Setmana Cultural, que tindrà lloc els dies 25 i 26 de maig, de la qual ja tindreu notícies.

Sessió de matí


"SESSIÓ DE MATÍ"
Així anomenem a l'activitat de cinema que, dintre de la programació de Coneixement del Medi, hem preparat per a 6è de Primària. Aquest curs ja hem vist i treballat tres pel·lícules: Temps Moderns, Ni un de menys i Fahrenheit 451. Està resultant una activitat molt positiva per l'interés que desperta entre els xiquets i xiquetes i, a més a més, per l'atenció que mostren durant les sessions. Hem preparat un quadern de treball per després del comentari de cada pel·lícula i estem contents amb l'acollida. Esperem els comentaris dels alumnes per continuar.

divendres, de maig 05, 2006

UNA CLÀSSICA DE BALADRE


El dia 4 d'abril participàrem com a monitors del taller de Jocs Romans de les II Jornades de Cultura Clàssica que del 3 al 7 d'abril es van celebrar a Sagunt. Aquesta activitat ja és un classic en la nostra programació de 5è i 6è de Primària. Va ser una experiencia molt positiva perquè jugàrem, aprenguérem, ensenyàrem i sobretot gaudírem de l'ambient romà que es vivia a la nostra ciutat. Us recomanem que us animeu a participar-hi.

dijous, de maig 04, 2006

El col·legi Baladre us dóna la benvinguda

Benvinguts al nostre Blogg!!!. A partir d'avui anem a tindre la possibilitat d'establir comunicació amb la resta del món per poder contar-vos i mostrar-vos el que fem, el nostre quefer diari. A més de dir-vos com gaudir d'aspectes al voltant de l'ensenyament també volem contar-vos activitats i esdeveniments del nostre barri, el Baladre.
Per cert, el nom que la nostra escola comparteix amb el barri, ve de quan la zona en la que ens ubiquen estava habitada per grans quantitats de baladres, molt semblants al de la foto.
Ja ens anireu coneixent!!!.